© 2019 by Soda science

Verbinden van vraag en aanbod in de sociale huur

Er is in Nederland een groeiend tekort aan sociale huurwoningen. Vooral in de grotere steden is het moeilijk een geschikte woning te vinden voor mensen met een lager inkomen. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de match tussen vraag en aanbod in deze markt, om ervoor te zorgen dat mensen in de toekomst makkelijker een huis vinden.

 

Samen met Ymere doen wij onderzoek naar patronen welke richting kunnen geven aan oplossingen. Hoe veranderd de vraag naar bepaalde woningprofielen door de tijd? Welke profielen qua woningen zijn het meest populair? Aan welke is er een overschot? Welke woningen worden het snelst geaccepteerd, en welke juist het langzaamst? En voor welke type huurder is hier het minste beschikbaar?

 

Dit is een greep uit de vragen welke wij kunnen beantwoorden op basis van de beschikbare data. De visualisaties op deze pagina bieden inzicht  in deze vragen. De gegevens zijn echter geanonimiseerd, maar bieden wel perspectief omtrent de verschillen tussen woning- en huurder-profielen.