SOCIAL DATA SCIENCE

Wij helpen maatschappelijke organisaties meer impact te realiseren door data-driven te worden

 

Data zijn van groot belang in het maken van beslissingen. Maar hoe maak je gebruik van data, welke vragen kan je beantwoorden, en hoe communiceer je de resultaten naar de belanghebbenden? Soda science maakt data science toegankelijk.

Volg ons op LinkedIn voor regelmatige updates

Zet jij data al in om...

Impact te meten en verhogen

Beslissingen te onderbouwen

Je verhaal te vertellen

dominos_margin.jpg
decision_margin.jpg
book_margin.jpg
decision_margin.jpg

RECENTE PROJECTEN

Om meer te lezen over onze projecten, klik op een van de volgende foto's!

“Soda heeft ons een enorme stap vooruit geholpen in het gebruiken van data. Ze werken snel, betrouwbaar, en komen met slimme oplossingen welke onze interne kennis en vaardigheden verbeteren. Soda inspireert onze organisatie tevens een stapje verder te gaan. Zo verkent Aidsfonds momenteel hoe we Machine Learning kunnen inzetten om te voorspellen hoeveel mensen HIV hebben in gebieden waar geen data beschikbaar voor is. Soda heeft als bedrijf het hart op de juiste plek. Ze zijn oprecht gemotiveerd om met hun kennis en inzet bij te dragen aan duurzame aidsbestrijding. Dat maakt ze niet alleen kundig en van toegevoegde waarde, maar ook enorm sympathiek en prettig om mee samen te werken.” Eva Roos, Aidsfonds

 

BEKIJK ONZE INTERACTIEVE KAARTEN

Corona Virus

Dagelijks interactief inzicht in de verspreiding van het Corona virus in Nederland met onze interactieve kaart, op basis van data van de RIVM. Vergelijk trends in verschillende regio's, en verbeter je begrip van de beperkte beschikbaarheid van IC capaciteit.

screenshot_corona.JPG

Vluchtelingen crisis

Een compleet overzicht van de bekende ongevallen omtrent de vluchtelingencrisis. Niet langer is onze kennis beperkt tot wat we lezen in de lokale krant; alle bekende gevallen zijn te zien in deze geografische oplossing.

VERTEL JE VERHAAL MET DATA

Ben jij bezig met inspirerende projecten? Zonde om deze alleen tekstueel en met losstaande statistieken te communiceren. Wij geloven dat je verhaal krachtiger kan worden verteld door middel van data visualisatie. Overtuig iedereen van waarom jouw uitdaging relevant is, en hoe jij bijdraagt aan het verhelpen ervan. Onze oplossingen zijn altijd interactief en makkelijk deelbaar.

Interactive Insights

Interactieve rapportage waarin een belangrijke vraagstelling uitgebreid wordt geanalyseerd en gevisualiseerd.

Data Storyboards

Data Storyboards vertellen een verhaal in één compleet overzicht. Geografisch, ondersteunt met grafieken welke inzicht bieden in trends en verdeling.

IIR_demo.gif
missing_migrants.gif
 

CREËER MEER WAARDE MET KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Waardevolle informatie in data is niet altijd zichtbaar voor mensen, of is erg tijdrovend om te achterhalen. Om deze informatie toch te kunnen onttrekken analyseren wij data door middel van slimme zelflerende algoritmes.

Computer Vision

Machine Learning

Patronen en relaties tussen datapunten stellen ons in staat om uitkomsten en trends te voorspellen, en groepen van datapunten te creëren. Zoals de waarschijnlijkheid van een ziekte voorspellen op basis van symptomen. Dit doen we door middel van Machine learning.

Vaak tijdrovende visuele taken kunnen we automatiseren, door een Deep Learning model te trainen complexe patronen in beeldmateriaal te herkennen, en objecten te voorspellen. Bijvoorbeeld , het voorspellen van aanwezigheid van plastic in rivieren.

decision_tree_heartdisease.jpeg
plastic_detection_crop.gif

HOE GAAN WE TE WERK?

Data-driven wordt je stap voor stap. Laten we beginnen met een persoonlijke afspraak om elkaar te leren kennen, dan brainstormen we samen over de mogelijkheden.

Alles.png

Title

Text

 
 

ONZE PARTNERS

Organisaties waar wij met trots mee samenwerken
TdH_logo_NL.jpg
Aidsfonds.JPG
The Ocean Cleanup.jpg
PharmAccess.jpg
Provincie_Noord-Brabant.jpg
gemeente den bosch.jpg
GGD.jpg
Welzijn Divers.JPG
Ymere.JPG
JADS.JPG
JADS playground.JPG

DATA IS DE VOLGENDE STAP NAAR VERANDERING

Elke dag zijn er veel mensen bezig de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd aan te gaan. Soda is opgericht vanuit passie om de maatschappij te bevorderen door middel van data science. Dit doen we in samenwerking met de meest ambitieuze organisaties en domein experts. Ben jij klaar om de volgende stap te maken? Neem contact op, dan plannen we snel een gesprek in.

Soda-team.jpg

Volg ons: