Hackathon

De Gezonde Stad 

Op 2 en 3 november organiseerde wij De Gezonde Stad Data Hackathon op de JADS tijdens de Den Bosch Data Week in samenwerking met Hackathon Masters! Hierin werkte 50 gedreven studenten 32 uur lang in teams samen om  verrassende en innovatieve oplossingen te ontwikkelingen voor sociale vraagstukken (scroll naar beneden voor een uitgebreide sfeerimpressie).

In de context van 3 verschillende challenges hebben deelnemers een volledige werkweek in 2 dagen "hacken" gepropt. Organisaties Sweco, Brabantwonen en het collectief van de GGD Hart van Brabant, gemeente 's-Hertogenbosch, en Welzijn Divers presenteerden hun challenges met betrekking tot luchtvervuiling, woonomgeving en buurt-gezondheidslevels.

Na 32 uur idee-vorming en coderen was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking door onze speciale gast: wethouder Ufuk Kâyha. De teams 'SOAP' (luchtvervuiling), 'Wijkwijzer' (buurt-gezondheid) en 'Sogile' (woonomgeving) werden bekroond als winnaars en namen elk een award en een cheque voor €1000,- mee naar huis. Deze teams waren uniek in hun toepassing van (i) een volledige backend-frontend oplossing, (ii) een volledig gevisualiseerde koppeling van verschillende databronnen en (iii) een volledig nieuwe methode van werken.

De prachtige resultaten opgeleverd tijdens de Hackathon geven onze partners veel nieuwe ideeën om van den bosch een gezondere stad te maken. We hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen!

Hackathon_process.png
Met speciale dank aan onze partners!
GGD logo
Brabant Wonen logo
Welzijn Divers log
JADS logo
gemeente den bosch logo
Linc naar zorg logo

Volg ons: