SOCIAL DATA SCIENCE

Data science as the next step towards change

OVER ONS

 
 

De missie van Soda is om sociale uitdagingen op te lossen door middel van data science in samenwerking met domein experts. Met een combinatie van data analyse, machine learning en data visualisatie helpen wij jouw sociale missie een stap vooruit.

Soda is opgericht vanuit passie voor het bevorderen van gezondheid, geluk en duurzaamheid door middel van data science. Onze samenleving kent nog veel onbenutte kansen op het gebied van data. Nog te weinig beslissingen worden gemaakt op basis van zorgvuldige analyse van feiten. Er is vaak een overvloed aan waardevolle data, maar het omzetten van deze data naar bruikbare informatie is een te hoge drempel, veroorzaakt door een gebrek aan toegang tot de juiste kennis.

 

Samen met jouw domeinkennis en onze expertise in data science, bereiken we de volgende stap in het realiseren van jouw missie. We ontdekken patronen en trends, voorspellen toekomstige ontwikkelingen en maken data inzichtelijk en aantrekkelijk. Persoonlijke benadering staat bij Soda centraal. We komen graag een keer langs om te brainstormen over de mogelijkheden.

Soda-team.jpg

Neem nu contact op:

info@sodascience.nl

Volg ons:

DATA VISUALISATIE

Het hoofddoel van data science is het omzetten van data naar bruikbare informatie. De juiste visualisatie maakt informatie tastbaar en biedt een steunpilaar in het maken van beslissingen. Het toevoegen van interactiviteit stelt de gebruiker in staat zelf te spelen met de data om zodoende een beter begrip op te doen en het aantrekkelijker te maken data te gebruiken in de bedrijfsvoering.

Door middel van interactieve web applicaties maken wij informatie omtrent complexe sociale uitdagingen direct voor iedereen toegankelijk in één overzicht. Bekijk bijvoorbeeld onze oplossing voor het visualiseren van de vluchtelingencrisis, zoals hier te vinden.

missing_migrants.gif
dutch-data-mapping-crop.gif
fiets_data.gif
 
gapminder_static.JPG

MACHINE LEARNING & DEEP LEARNING

Waardevolle informatie in data is niet altijd zichtbaar voor mensen. Om deze informatie toch te kunnen onttrekken analyseren wij data door middel van slimme zelflerende machine learning algoritmes.

 

Patronen en relaties tussen datapunten stellen ons in staat om uitkomsten en trends te voorspellen, en groepen van datapunten te creëren.

Waar Machine Learning ook waardevol is op meer gestructureerde data zoals CSV bestanden, laat het voorbeeld rechts een toepassing op ongestructureerde data zien (video). Deep Learning technieken (subgroep van Machine Learning) stellen ons in staat complexe en tijdrovende visuele taken te automatiseren. In dit geval hebben wij een Deep Learning Neural Network getrained om plastic afval in water te kwantificeren.

plastic_detection_crop.gif
 

HOE WE SAMENWERKEN

Data-driven wordt je stap voor stap. Persoonlijke en iteratieve samenwerking staan daarom centraal bij Soda, van strategie bepaling tot eindproduct. 

Alles.png

Title

Text

 
 

PROJECTEN

Om meer te lezen over onze projecten, klik op een van de volgende foto's!

ONZE PARTNERS

Organisaties waar wij met trots mee samenwerken
TdH_logo_NL.jpg
Aidsfonds.JPG
The Ocean Cleanup.jpg
PharmAccess.jpg
Provincie_Noord-Brabant.jpg
gemeente den bosch.jpg
GGD.jpg
Welzijn Divers.JPG
Ymere.JPG
JADS.JPG
JADS playground.JPG
 

MAAK NU DE VOLGENDE STAP

Benieuwd hoe data science jouw missie vooruit kan helpen? We brainstormen graag over de mogelijkheden. Neem contact op via info@sodascience.nl of volg ons op LinkedIn.

Sint Janssingel 92

5211 DA 's-Hertogenbosch

Nederland

info@sodascience.nl

KVK: 71444475

Bedankt! Bericht ontvangen